besouw

HISTORIE

Van Besouw is niet van gisteren, maar kijkt terug op een lange historie: sinds 1839. Uitgegroeid van een degelijke wever van jute zakken naar een merk van eigentijds tapijt. Daar zijn we trots op.

Vernieuwing komt onverwacht. In de tweede wereldoorlog begint Van Besouw een papierspinnerij. Vanwege het tekort aan grondstoffen. Ondanks de situatie zeer vernieuwend.

In 1967 komt de grote vernieuwing. Onder leiding van industrieel vormgever Benno Premsela creëert Van Besouw het alom bekende katoenen lusjestapijt en daarmee een revolutie in tapijtland.

Liever creëren dan imiteren is het devies. Toen en nu. Het ambachtelijke vakmanschap gecombineerd met de unieke brei en weeftechnieken maken esthetische hoogstandjes mogelijk.

PRODUCTONTWIKKELING

Collectie
De collectie staat nooit stil. Producten die geruime tijd in collectie zijn maken plaats voor vernieuwingen. In elk tapijt mag het verrassende effect gevonden worden. Karakteristiek Van Besouw.

Designteam
Met een team van interne en externe specialisten wordt dagelijks gewerkt aan product- en kleurontwikkeling. Om uiteindelijk verrassende concepten te kunnen presenteren.

Productwaarden
Het uitgangspunt voor productontwikkeling is altijd gefundeerd op onze kernwaarden:
– authentiek: Nederlands vakmanschap met oog voor detail
– vooruitstrevend: Innoverende producten met levenslange duur
– eerlijk: hoogwaardige kwaliteit met pure materialen
Het verrassende aspect staat altijd centraal.

CIJFERS VAN NAAM

Van Besouw stelt dat iedereen zijn eigen associatie bij onze tapijten kan vormen. Daarom geeft Van Besouw haar tapijt geen namen maar nummers. Die maken mettertijd natuurlijk vanzelf naam.

3801 Is een goed voorbeeld. Iedereen die de collectie van Van Besouw kent weet dat dit het nummer – of toch de naam? – is van onze design classic.

Maar de nummers zijn niet willekeurig gekozen. Zo staat het eerste cijfer voor het gebruikte materiaal en het tweede voor de productiemethode. De laatste twee cijfers vormen een volgnummer.

3= katoen | 8= breien | 01 = volgnummer

Materiaal                                    Productiemethode
1. wol1. wilton geweven
2. synthetisch2. geweven met patroon
3. katoen3. –
4. wol/geitenhaar4. jacquard geweven / vlakweef
5. linnen5. fushion bond
6. combinatie materialen6. getuft
7. 80% wol / 20% synthetisch7. –
8. lamawol8. gebreid